Duikgeneeskunde -theorie en praktijk-

€99,07
Artikelnummer: BKDGDU
Beschikbaarheid: Leverbaar
Levertijd: verzendklaar in: 5-7 werkdagen

J.J. Brandt Corstius, S.M. Dermout, L. Feenstra, 291 pagina's; hardcover


Duiken neemt sterk toe in populariteit en daarmee ook de noodzaak voor adequate medische kennis. Het boek Duikgeneeskunde -theorie en praktijk is de eerste Nederlandstalige uitgave waarin een uitgebreid overzicht wordt gegeven van de duikgeneeskunde en de voor de duiksport geldende (medische) keuringsaspecten. Met uiteraard de nieuwste visies en ontwikkelingen.
Inhoud: De inhoud richt zich op oorzaken, gevolgen en symptomen van de specifieke duikerziekten, gerangschikt naar de vier fasen van de duik. Met gedetailleerde informatie over ziektebeelden uit de keel-, neus- en oorheelkunde, pulmonologie, cardiologie, neurologie, psychologie, endocrinologie, gynaecologie en andere specialismen. Naast een inleiding in de caissongeneeskunde worden de mogelijke effecten of risico's van het duiken behandeld voor kinderen, senioren, vrouwen, lichamelijk beperkten, gebruikers van geneesmiddelen. Bovendien komen de praktische therapie en de eerste hulp bij ongevallen uitgebreid aan bod, evenals vele aspecten van specifieke duikgeneeskundige keuringen.

Doelgroep: Het boek Duikgeneeskunde is een unieke vraagbaak voor artsen, paramedici, bedrijfsartsen, arbo-artsen en andere geïnteresseerden in de duikgeneeskunde.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen