Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Cold feet - Product Review

Cold feet - Product Review

Ken je dat gevoel van heerlijk warm in je droogpak duiken... maar die voeten... brrr soms net ijsklontjes.
Daarom heb ik de Fourth Element Hotfoot Pro getest.

Sinds de opstart van onze duikwinkel hebben we veel producten binnen gekregen die ik wel eens zou willen proberen om te kijken of het daadwerkelijk een mooi product is voor de winkel.
Mijn oog was enige tijd geleden al gevallen op de Fourth Element - HotFoot Pro.  

Ik duik eigenlijk altijd droog, winter en zomer, gewoon je onderpak lagen goed opbouwen en je hebt het nooit koud of te warm. Geen gehannes met waar laat je je autosleutels en geen blote kont taferelen langs de dijk of aan een plas... Heerlijk!

...maar die voeten dat blijft een dingetje, geprobeerd met meerdere lagen wandelsokken, dubbele skisokken, alles wat ik probeerde het bood geen oplossing voor mijn "Cold Feet-syndroom". 

Dus toen ik eindelijk de Fourth Element - Hotfoot Pro droogpak sokken binnen kreeg wilde ik ze meteen testen helaas kreeg ik een paar dagen later van de KNO-arts te horen dat ik een tijdje niet kon duiken vanwege een oorprobleem. Gelukkig heb ik inmiddels weer groen-licht gekregen om weer het water in te gaan... Dus warm feet time!!!

Het is zo’n dag dat de mussen van het dak vallen, zo warm was het die dag. Ook al is het buiten +30C onderwater moet ik toch die 6-8C trotseren, dat gaan mijn tenen echt niet leuk vinden.
Annemiek en ik hadden die dag een rescue scenario met wat cursisten van Duikschool de Blauwe Zeester waarbij ik enige tijd onderwater zal liggen zodat de cursisten mij veilig naar de oppervlakte kunnen brengen, met een beetje pech lig ik daar dus wel een tijdje. Dus het ideale moment om de sokken te testen.

Had enige tijd geleden de groene BIO-verpakking apart gelegd zodat we niet 'per ongeluk' de oplossing voor  mijn koude voeten zouden verkopen. Dus gelukkig lagen ze er nog.

 

Ocean Positive

 

Veel producten van Fourth Element worden in die herkenbare groene Ocean Positive verpakking verkocht. De Sokken zelf zijn gemaakt van ECONYL wat een garen is welke vervaardigd is uit 100% gerecyclede materialen denk aan ghost-nets, plastic etc. iets waar Fourth Element al geruime tijd mee bezig is.

De buitenkant voelt aan als een soort nylon en is erg mooi afgewerkt met de stiknaden, voelt stevig aan, en mocht je toch wat water in je dry-boots krijgen dan zullen de sokken er voor zorgen dat je voeten niet nat worden.

Als ik ze binnenstebuiten draai verschijnt er een glimlach op mijn gezicht... "Het zijn pantoffels!!" roep ik naar Annemiek die nietszeggend doorgaat met de duikspullen voor de cursisten pakken. De binnenkant voelt aan als een zacht dekentje van fleece.

De sokken hebben maar liefst 3 isolerende lagen fleece die gaan proberen om je voeten warm te houden.
Ik schiet ze even snel aan en zucht even van blijdschap, trek ze snel weer uit voordat iemand ziet dat ik met 30C plus fleece sokken aan het passen ben... 

Als ik mijn voet uit de sok trek komt de binnenkant van de sok mee zodat de stof goed kan luchten.

Tijd om te gaan duiken... 

Op de duikstek aangekomen krijg ik net zoals altijd weer commentaar dat ik gek ben om met deze temperaturen in een droogpak te duiken... anyhow trek snel mijn nieuwe sokken aan en schiet in mijn droogpak met laarzen, zit als gegoten! En dat terwijl ik geen oversized-boots gebruik.
Ik zip mijn pak dicht en ga samen met wat andere 'scenario slachtoffers' het water in.

Wat ik meteen merk is dat mijn voeten toch net wat meer drijfvermogen hebben dan normaal met mijn dubbele skisokken maar zeer zeker niet hinderlijk. We zwemmen door naar de afgesproken plek behoorlijk onder de thermocline en ik kijk op mijn computer het is 8C ik strijk neer op de bodem en het lange wachten is begonnen... na 10 min (het moment dat ik normaal mijn voeten licht begin te voelen) vraag ik mezelf af waarom ik deze sokken nooit eerder heb gekocht wat een verademing lekkere warme voeten... 

...nog eens 10 min later voel ik iemand aan mijn vin trekken ik spartel wat tegen, aangezien dat mijn opdracht als paniekerige ademende duiker is, wordt in de houdgreep genomen en naar de oppervlakte vervoerd. Geslaagde reddingsactie!

Na de rescue evaluatie besloten om met nog wat buddies de flessen leeg te duiken, na een tourtje van 45 minuten met een maximale diepte van 24m waar het rond de 6C was met een smile bovenkomen want ik heb mijn Cold Feet-syndroom overwonnen!!!

Tijd om om te kleden; Ik trek mijn pak uit en ben erg benieuwd naar mijn zweetvoeten zit inmiddels toch al een paar uur in mijn pak en de buiten temperatuur zorgt toch voor een aantal zweetdruppels.

Sokken gaan uit en voelen droog aan trek mijn voet uit mijn pantoffels waarbij zoals verwacht de fleece-binnenkant meekomt.. en tot mijn verbazing is deze ook droog net zoals mijn voeten!

Vanaf nu dus geen koude voeten meer.

 

Pro Con
Warm Prijs
Zacht Wat meer drijfvermogen 
Vocht afvoerend  
Water afstotend  
Gerecycled materiaal  

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »