Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Het nieuwe, betaalbare droogpak van Fourth Element; De Hydra - Review

Het nieuwe, betaalbare droogpak van Fourth Element; De Hydra - Review

Toen ik hoorde dat Fourth Element met een nieuw en wat “goedkoper” droogpak op de markt kwam was ik geïnteresseerd. Ik heb namelijk nooit zoveel geld. Een aantal jaar terug had ik een tweedehandsje op de kop getikt die inmiddels al lekte en daarnaast ben ik een fervent natpak duiker. Dus een droogpak is leuk voor “erbij”. Oja, ook heb ik altijd een bepaalde mening over mensen die in droogpakken duiken… he JP ;-)

Toen we bij onze leverancier waren zagen we hem hangen. JP leek het een goed idee om eens te gaan passen, ik moest daar nog even over nadenken......

 

Ik liet het pak door mijn handen gaan, voelde de stof, zag de kleuren en dacht oké toe maar! Het feit dat het geen 30 graden was speelde ook wel mee hoor haha.

 

Fourth Element Hydra

 

Ik pakte eerst de maat die voor mijn confectie goed zou zitten. Het koste wat moeite om deze aan te trekken en dan met name de neopreen nekseal. Ook de polsseals zijn van neopreen. Pak zat verder als gegoten en sloot mooi aan. En ik vond de pasvorm voor een duikpak/ droogpak nog best wel flatterend. Maar wacht ik moest dit pak ook nog uittrekken. En dat was best lastig. Ik ging dus maar voor een maat groter. Deze ging makkelijker aan maar zat wel wat te ruim. Ik kon er nu in ieder geval ook een dik onderpak onder aan doen. Bijvoorbeeld een Arctic. Als ik voor de mooie pasvorm was gegaan, want dat heeft dit droogpak wel, dan had ik die maat kleiner moeten nemen maar ik ging voor gemak bij het aantrekken en ben dus voor die maat groter gegaan. Seals sluiten trouwens nog steeds perfect aan.

 

De stof is erg mooi. Het is compressed neopreen maar er zit een mooie stof overheen. De kleuren zijn ook erg mooi en het is echt een pak gemaakt voor een vrouw. Er is uiteraard ook een mannenversie van de Hydra. Het Fourth Element logo is echt overal te vinden. Dus mocht iemand zich afvragen wat voor een merk droogpak ik aan heb, kijk op mijn schoen, mijn rug, mijn nek ;). De YKK kunstof rits is trouwens erg robuust en het is onmogelijk om er stof tussen te trekken als je hem wat onhandig dicht doet. Ook krijg je een onderhoudskit voor de rits erbij bestaande uit “Gear Aid” seal saver en een Fourth Element Zipper Lubricant. Het enige wat je nog moet aanschaffen is talkpoeder. Daarnaast zit er een tas omheen die je ook als omkleed mat kunt gebruiken. Ook krijg je er een cap bij. De schoenen zijn ook fijn want er zit een goed voetbed in de vorm van een los zooltje, dus mocht je de dijk in zeeland op moeten dan kan dat met enige comfort… afijn, dit heb ik dus ook gedaan en ben gaan duiken..

 

Het aantrekken gaat elke keer iets beter. Je moet er handigheid in krijgen. De nekseal trek ik nu gemakkelijk over mijn hoofd heen. Het uit doen was nog wel een dingetje maar daar heb ik ook een trucje voor gevonden: Eerst voorkant over je neus, tot je adem kan halen vanuit je pak. En daarna de achterkant (uiteraard met open rits) vastpakken en dan over je achterhoofd trekken. Dit ging goed.

De eerste duik had ik een elastiekje onder de polsseal zitten dus een arm was nat. Dit is natuurlijk ook even wennen maar ik had een xerotherm onderpak aan dus ik heb het niet koud gehad. Daarnaast is het een compressed neopreen droogpak, altijd al wat warmer dan bijvoorbeeld trilaminaat droogpak.

Op de schoenen zit klittenband, deze kun je iets aantrekken en dit zorgt ervoor dat er minder lucht in je schoenen komt. Dit werkt. Ik hoef geen voetlood mee te nemen. Ik heb ook de proef op de som genomen en ben op de kop gaan hangen. Uiteraard ging er wat lucht naar mijn voeten, maar ik kon heel gemakkelijk weer terugdraaien en toen ging de lucht er weer uit.

 

De inflator en deflator zijn heel makkelijk te bedienen. Er zit een slang bij voor aan je eerste trap en deze klik je heel eenvoudig op de inflator. De deflator op je arm is ook fijn te bedienen. Je kunt hem helemaal open zetten, een deel open of dicht en je kunt er ook nog in knijpen om de lucht er uit te laten. Werkt erg fijn en is robuust. De positie is ook goed in horizontale duikhouding dus je kunt er makkelijk bij als je aan het duiken bent.

Let er wel op dat je je pak goed leeg maakt en je deflator het hoogste punt laat zijn, anders komt de lucht er door je polsseals uit, en dan gaat je pak iets lekken.

 

Over het algemeen ben ik erg tevreden over dit droogpak. Ik heb een paar plus en min -punten opgesomd  hieronder:

 

- Neopreen Nekseal is erg wennen

- Geen versteviging op knieën

- Confectie maten, dus niet op maat gemaakt (maar wat wil je voor die prijs)

+ Mooie pasvorm (al val ik dus tussen twee maten in)

+ Mooie stevige, goed gepositioneerde en robuuste inflator en deflator

+ Prachtige stof, mooi ontwerp

+ Rits heel robuust (YKK Kunstof rits)

+ Fijne schoenen met inlegzooltje!

+ Prijs; €1249 voor een perfect zittend comfortabel droogpak

 

Oja en mocht je willen weten wat voor een super mooi droog pak ik aan heb, kijk even op mijn schoen, of mijn rug! Oja, of op mijn voorhoofd. En natuurlijk even op onze site: Fourth Element Hydra - vrouw

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »